Skip to main navigation Skip to main content Skip to page footer
Menu

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ (2024)

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ, ΧΟΡΗΓΟΙ ΚΑΙ ΑΡΩΓΟΙ

Φορείς διοργάνωσης του Διεθνούς Συενδρίου με θέμα "Η Ορθόδοξη Θεολογία στον 21ο αιώνα. Προκλήσεις και Προοπτικές" είναι η Θεολογική Σχολή και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η Θεολογική Σχολή, μία από τις τέσσερις πρώτες Σχολές του Πανεπιστημίου μας, διανύει το 187ο έτος συνεχούς λειτουργίας της (1837-2024). Βασικές ερευνητικές και εκπαιδευτικές μονάδες της Θεολογικής Σχολής αποτελούν η Κοσμητεία, η Βιβλιοθήκη, το Τμήμα Θεολογίας και το Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας.

Τις καθηγητικές έδρες της Σχολής κόσμησαν εξέχουσες θεολογικές και εκκλησιαστικές προσωπικότητες, και από αυτήν αποφοίτησαν αξιόλογοι επιστήμονες που διέπρεψαν και διαπρέπουν στην επιστήμη, την Εκκλησία και την Κοινωνία, όχι μόνο στον τόπο μας αλλά και παγκοσμίως. Άλλωστε αυτοί είναι οι βασικοί τομείς, τους οποίους  υπηρετεί η Θεολογική Σχολή από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα. Η θεολογική επιστήμη, ξεκινώντας από της Πηγές της Θείας Αποκάλυψης, Γραφή και Παράδοση,  εκτείνεται σε όλους σχεδόν τους χώρους του επιστητού: Ιστορία, Αρχαιολογία, Τέχνη, Παλαιογραφία, Φιλοσοφία, Δίκαιο, Ηθική, Βιοηθική, Κοινωνιολογία, Οικολογία, Ψυχολογία, Θρησκειολογία, Παιδαγωγική, Διδακτική, κ.ά., με δυναμικό χαρακτήρα και διαχρονική ωφελιμότητα.

> Τεκμήρια από το αρχειακό υλικό του Ιστορικού Αρχείου του Ε.Κ.Π.Α. με θέμα "Στιγμές από την ιστορία των 100 πρώτων χρόνων λειτουργίας της Θεολογικής Σχολής".

>  Ιστορία της Θεολογικής Σχολής (1837-1937) υπό Δημητρίου Σ. Μπαλάνου, Καθηγητού της Θεολογικής Σχολής Αθηνών και Ακαδημαϊκού, έκδοση στο πλαίσιο των εορτασμών για την εκατονταετηρίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

> Τηλεοπτικό στιγμιότυπο από την τελετή των εγκαινίων του Κτηρίου της Θεολογικής Σχολής στην Πανεπιστημιούπολη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1976, στην οποία παρέστησαν μεταξύ άλλων και οι σύνεδροι του Β΄ Διεθνούς Συνεδρίου Ορθόδοξης Θεολογίας.

> Πρακτικά  Θεολογικού Συμποσίου "180 χρόνια Θεολογικών Σπουδών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1837-2017)".

> Παρουσίαση στην Πεμπτουσία της Βιβλιοθήκης της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, μίας από τις παλαιότερες και σπουδαιότερες Βιβλιοθήκες των Ελληνικών Πανεπιστημίων.

> Μεταξύ των 140 καλύτερων Σχολών στον κόσμο η Θεολογική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α. στο γνωστικό πεδίο «Θεολογία, Θεογνωσία και Θρησκευτικές Σπουδές».

Μεγάλοι Χορηγοί του Συνεδρίου

Επίσημος Χορηγός αερομεταφορών

Αρωγοί του Διεθνούς Συνεδρίου